måndag 10 juli 2017

Länge leve Hugo och Harald!

Kära tennisälskare!

Obesegrade tog sig Harald Caap och Hugo Fredriksson hela vägen till guldracket och segern i andra upplagan av Kejsaren Open. I en jämn och välspelad final mot grupp D - kompisarna Jens Caap och Bo "Bobo" Eklöf höll de fokus och energi uppe efter en lång dag. Genom att vinna de viktiga bollarna inte minst den sista lyckades de nå resultatet 6-3, 6-4. För tvåorna Jens och Bobo gick den initiala besvikelsen snabbt över till glädje över en strålande prestation genom turneringen och att de nu leder Kejsarens maratontabell.

Vägen till finalen var kantat av tuffa motståndare för båda paren. Kusinerna Lövgren gav Caap/Fredriksson en riktig holmgång i semin särskilt i det andra setet som var mycket jämnt. I den andra semin rådde motsatt förhållande där Caap/Eklöf kämpade för första set mot Berg/Rappestad. När de hade hittat segerreceptet gick sedan andra set av bara farten.

För Caap/Eklöf var det i kvarten mot Lundqvist/Casimiro som de var närmast fallrepet men där de var bäst när det gällde genom att vinna först ett tiebreak och sedan ett supertiebreak. Lundqvist/Casimiro hade tidigare under morgonen slagit ut Cahp/Cahp i åttondelsfinal. Berg/Rappestad hade också en tidig start där deras väg mot semin började med Broberg/Bergström och fortsatte med Sjölund/Caap. Varken rutin eller ungdomlig entusiasm lyckades rubba Berg/Rappestad men de får utnyttja försäsongen väl för att hålla grabbarna stången även nästa år.

På den andra halvan av slutspelsträdet stod Lövgren/Lövgren för stor spänning när de först vann på tiebreak mot Ritzer/Fridström och sedan på supertiebreak mot Teder/Sandin. Kyliga killar! Ett av turneringens stora publikfrierier var när bröderna von Hedenberg skulle ta sig an de blivande mästarna. Bra spel till trots så stod Caap/Fredriksson som segrare.

För publiken var detta en riktig heldag och som tur var fanns Emil och Toppens Café vid deras sida.

För oss som arrangörer återstår nu bara att tacka samtliga inblandade för en lyckad turnering. Naturligtvis alla spelare som kämpat mot både motståndare och regnuppehåll med leende på läpparna. Publiken som bidragit till härlig stämning och mingel vid banorna. Hotellet som fixade en trevlig bankett med god mat. Emil som har bakat, kokat kaffe och servat alla med bravur. Deutz som sponsrade med bubbel åt finalisterna, en av två tennisturneringar de sponsrar, den andra är någon turnering i Båstad. Stadium som sponsrat med bollar. Tennisföreningen i Arkösund som lånat ut sina banor, fixat och förberett för att detta ska bli av.

Tack alla för i år,

Sverker, Hannes och Bertil

1 kommentar:

  1. En riktig toppentunering och fantastisk helg! Tack till arrangörer och tennisspelare. Nästa år kommer kusinerna tillbaka, mer vältränade och kyliga än någonsin ;)
    /Carl & Marcus Lövgren

    SvaraRadera